Откакто съм в политиката и в ГЕРБ, никога не съм смятала, че мястото има значение. За мен значение има екипът, защото ние сме отбор. Лично аз ще дам всичко от себе си в кампанията за европейските избори. Това заяви в студиото на "Още от деня" по БНТ председателят на парламентарната комисия по околната среда и водите и народен представител от ГЕРБ Ивелина Василева, която е поставена под номер 9 в листата на ГЕРБ за предстоящите европейски избори.

,,Нашата цел е да бъдем сред хората и да им обясняваме. Смятам, че кампанията трябва да бъде търсене на отговори и решения пред съвременните предизвикателства. Да, кампанията ще бъде тежка, но не ми се иска това да бъде война. Искам това да бъде състезание на цели, идеи и тези. Нашите представители в Европейския парламент имат своето важно място, за да защитават националните ни позиции'', посочи Василева.

,,Смятам, че нашият водач в листата за евроизборите е най-успешният политик на България в ЕС, тъй като Мария Габриел има сериозни постижения'', допълни тя.

,,Пристъпихме към обединение със силите на СДС, защото това е един символистичен акт, тъй като и Европа преживява в момента тежки времена и минава през криза на доверието. В тази връзка наблюдаваме разклащане на доверието в европейските институции, ето защо искаме един искрен разговор с българските граждани, за да разберем какво очакват те от нас'', заключи Ивелина Василева.