Избран е директор на Националната агенция "Пътна инфраструктура", съобщи вицепремиерът Меглена Плугчиева. Тя обаче не посочи име, тъй като се чака официално заповед на премиера Сергей Станишев.
В момента изпълняваш длъжността директор на НАПИ е Иван Атанасов. Плугчиева съобщи още, че следващата седмица ще стане ясно колко от определените като важни проекти по програма ФАР ще бъдат финансирани с пари от държавния бюджет. Това се налага, след като страната изгуби 220 млн. евро по предприсъединителната програма заради окончателно отнетите акредитации в две министерства - на финансите и на регионалното развитие.

През юли са определени 87 важни проекта, които е трябвало да бъдат финансирани по програма ФАР. Меглена Плугчиева допълни, че ще поиска от Европейската комисия отговор с ясни аргументи за окончателно отнетите акредитации в двете министерства, но допълни, че санкционираните ведомства са занемарили работата преди решението на ЕК. Тя съобщи още, че е получила сигнали за нередности по програма САПАРД, като уточни, че се отнасят за конфликт на интереси. Очаква се следващата седмица да има резултати от проверките за сигналите за нередности по САПАРД. Информацията е на БНР. /БЛИЦ