„Видяхме до какво водят разделителните, червени линии – нестабилност, нелегитимно управление и служебен кабинет, които не се занимава с това, което му е работата, скандали и опити за подкуп на други депутати, ако това е вярно“, това заяви депутатът и зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. 

Думите му са по повод изказването на Йордан Цонев, че ако трябва, партиите на статуквото ще се прегърнат“

„Компромиси винаги могат да се намерят“, категоричен бе Митов.

„Един от големите проблеми сред сегашните политици е деидеологизацията на политически живот. Те са неспособни дори да разберат какво се случва.

Безплодна и импотентна е максимата „всички срещу ГЕРБ“. Ние не ги саботираме, но те това не го разбират. Не разбират как се правят нещата и политиките“, допълни зам.-председателят на ГЕРБ в сутрешния блок на БНТ.

„Не може да пренебрегваш волята на стотици хиляди български избиратели и да очакваш успех“, така той определи дейностите на т. нар „партии на протеста“.

„Интересен е т. нар. комплекс на пенсионирания Свети Георги – убиваш змея, но не можеш да излезеш от аркадата. Това се вижда и в поведението на новите депутати, които не разбират, че не може да се персонализира политиката.

„Ние знаем какво да правим, ако станем първа политическа сила. 

Важно е да се знае – имаме си лидер. Той се казва Бойко Борисов. 

Нямам представа дали на следващите избори той ще е в листите на партията. Личното ми мнение е, че трябва.

Условия „Без Борисов“ е нелепо“, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ.

По думите му има още малко време до обявяването на кандидата на ГЕРБ за президентския вот,

По повод новината, че изборите за президент и парламент ще са 2 в 1 и ще се проведат на 14 ноември, водещият Георги Любенов го попита директно дали именно той не е кандидатът на ГЕРБ за държавен глава.

„Не!“, категорично заяви Митов и допълни: „Не знам защо изведнъж тръгна тази история. Със сигурност не съм аз!“.

„Аз си имам лично мнение за това как трябва да изглежда нашият президент.

Той трябва да е човек, който е в състояние да победим Румен Радев. Човек с ясна геополитическа ориентация, прозападен поглед.

Да, аз съм такъв, но пак казвам – няма да съм аз.

Разпознаваем от хората човек, който носи доверието в себе си“, каза още Митов, който не пожела да коментира дали ген. Мутафчисйки например не е точно такъв човек.

„Радев тежко раздели българската нация. Всички проблеми в момента са по вина именно на него.

Да, сега той няма сериозни конкуренти и изглежда безалтернативен, но със силна конкуренция срещу него, то нещата ще изглеждат по друг начин.

„Спомнете си преди години на други президентски избори - Петър Стоянов изглеждаше непобедим срещу Георги Първанов, а изборите ги спечели именно Първанов“, даде за пример зам.-председателят на ГЕРБ.

БЛИЦ припомня, че преди дни се появи информация, че е възможно ГЕРБ да издигне именно Петър Стоянов за кандидат-президент.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!