Журналистите ще бъдат изолирани от депутатите и в новото 45-то Народно събрание. Това стана ясно днес от съобщение на пресцентъра на парламента по повод изискванията към медиите в утрешния ден, когато предстои новоизбраните депутати да се закълнат.

От него става ясно, че утре журналистите ще бъдат допускани в старата сграда на парламента на пл. "Народно събрание" 2 в определен час.

Достъпът до депутатите отново ще им бъде ограничен, както бе и в предишното 44-то Народно събрание.

Журналистите ще трябва да отразят цялото откриване затворени в зала "Запад" на парламента. Причината за това са противоепидемичните мерки, които не позволяват струпване на много хора на едно място.

"На 15 април 2021 г. в сградата ще бъде допускан по един екип – репортер и фоторепортер на всяка медия, която има акредитация, за телевизиите е допустимо да изпратят един репортер и двама оператори.

Фотографите и операторите ще могат да направят снимки единствено и само от ложите в дъното на пленарната зала, репортерите ще могат да проследят заседанието от зала „Запад“. Преки включвания ще могат да бъдат осъществявани само от пространствата пред залите „Изток“ и „Запад“ на втория етаж", става ясно от съобщението.