“Труд” потърсил водещи фигури от партията на Слави Трифонов за коментар на случващото се около проекта за бъдещо правителство.

Едва двама от петимата човека се осмелили да разкажат как е бил конструиран проектокабинетът.

Източниците на медията, пожелали анонимност, обяснили, че Слави Трифонов предварително не бил разговарял с никого от тях. 

Нещо повече - зловещият сценарий им бил сервиран последния уикенд, и то не от Слави, а от негов сценарист.

Реакцията на съпартийците била остра и категорична. Те питали защо се предлага корумпиран човек за министър-председател. Настоявали да знаят кой е препоръчал Николай Василев, но не получили отговор.

Обяснено им било, че Василев е избор на Слави Трифонов.

“В партията има изключително читави хора, Трифонов прави и кастинг за бъдещи политици, на който имаше изключително ерудирани и образовани хора”, разказаха източниците ни, които недоумяват защо шоуменът не е направил избор сред тези две категории хора.

Източниците на изданието разказали и че научили, че самият Николай Василев е изкадрувал голяма част от министрите. Затова не е странно, че сред предложените е бивша секретарка от фирмата на Василев, която му правела кафе, чиновничка от “Дондуков” 2, за която във военното министерство не искат да чуят, жена, която е обиколила няколко министерства и е била разследвана от ОЛАФ.

Разочаровани партийци има в структурите из цялата страна. Част от новоизбраните депутати от партията “Има такъв народ” се чудели дали да не се откажат от влизане в парламента. Прогнозата на източниците ни е, че след скандалните предложения за министри ще има отлив и на членове от партията, както и на избиратели.

“Трифонов ни обещаваше, че няма по никакъв начин да се обвързва с партии на статуквото, а се заигра с хора, от партия, която се беше превърнала в символ на корупцията и разпределянето на порции по формулата 8:5:3”, коментираха хора от “Има такъв народ”.