Отстраняването на Христо Даскалов няма общо с "Капитан Андреево", това заяви служебният министър на земеделието Явор Гечев в ефира на bTV тази сутрин.

"Това няма общо нито с "Капитан Андреево", нито с всички неща, които се изговориха. Това е безумие! Изчакахме предизборните кампании, приказките на политиците в тях, но изборите свършиха, а проблемите продължава да ги има. И това отстраняване няма нищо общо с тях, заяви Гечев.

Припомняме, че както БЛИЦ писа Христо Даскалов бе освободен от длъжността “Изпълнителен директор на БАБХ”. Той е нарушил изборното законодателство като се завръща на работа преди ЦИК да обяви поименно избраните депутати. След завръщането си той уволнява и назначава няколко служители на Агенцията по храните и назначава на тяхно място други. 

Призовавам политиците - изборите свършиха, да спрем да призоваваме медиите за проблеми, които не са състоятелни. Другата седмица ще бъде взето решение "Капитан Андреево" да бъде обект на национална сигурност. Към момента функционира нормално.

Убийствен доклад на ЕК окончателно спука балона на ПП за Капитан Андреево!

Нека да има повече работа и по-малко приказки, а не обратното", заяви още Гечев.

На въпроса кого всъщност е уволнил Христо Даскалов, Явор Гечев отговори, че ще внесе яснота утре, когато има нов изпълнителен директор.

"Изключително сигурен съм в това, което се е случило, но не мога да кажа нещо, без да имам лист към себе си. Имам информация за двама човека, уволнени от Христо Даскалов. И то без знанието на министъра, от което ми е изключително обидно. Тогава защо съм министър? Да нося отговорност?!

Скандално: Шефът на БАБХ облажил с апетитна къща от 150 квадрата за 11 хиляди лева ВИДЕО

Според мен някои хора му казват в ухото повече, отколкото той трябва да прави. Иначе е добър човек, с когото до момента сме имали добра комуникация."

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук