Кметът само ми пишеше есемеси, голям тормоз ми удари. Това заяви премиерът Бойко Борисов от село Драгиново по време на инспекция, коментирайки новия площад на селото.

Той се поинтересува какво е направено в града с държавни пари и как е подобрена инфраструктурата.

С него по време на инспекцията бе и преболедувалият коронавирус вицепремиер Томислав Дончев, както и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. 

„Всички сме българи“, възкликна Борисов, след като разбра, че в селото преобладава мюсюлманско население (около 4000 души), а българите са по-малко от 100.

Томислав Дончев обясни какви нови проекти в сферата на образованието правителството има желание да реализира. 


„Опитваме се да бъдем прецизни. Разликата между нас и програмите на останалите партии е, че всяко число е изчислено и смятано и не е надуто излишно“, каза Дончев.

Нямаме нито едно неизпълнено обещание. Аз съм голям оптимист и тези, които мислят, че като кажем, че гоним 100 млдр. евро БВП, лъжем, то ние наистина мислим да го стигнем“, каза премиерът Борисов.

По думите му икономиките са длъжни да тръгнат нагоре. „Икономиките на всички държави са занулени, даже на минус. Дори и Китай. На много места са пред фалит, но аз съм оптимист“, заяви премиерът.

По думите му предизборната кампания на ГЕРБ е лесна, само трябвало да покажат какво са направили. "Ние сме доказали едно, че всичко става с работа, работа, работа", каза той. 



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!