Премиерът Бойко Борисов се пусна на живо във Фейсбук. Той говори на Деветия летен университет на младежкото ГЕРБ, който се провежда във Варна.
"С война как ще постигнеш мир? Ми ако тук започнат да се водят войни?", заяви премиерът по темата за войната в Сирия.

Под рамката на Османската империя е било най-спокойно на Балканите, но сега сме под рамката на Европейския съюз", категоричен бе премиерът по повод военния преврат в Турция.

"Ако съседката ни фалира, това ще се отрази зле и на нашата икономика", категоричен е Борисов, но допълни, че е "хубаво, че се появи партия като ГЕРБ, защото тя е на терен при хората и им помага".

"Ердоган заяви, че съм му брат, но бях длъжен да му кажа, че не само в България, но и в Европа много от случващото се в Турция не ни харесва. Въпреки това решихме да намерим решение за бежанците, които минават границата ни. Ако Анкара пусне всички мигранти към нас къде ще ги сложим?", попита премиерът. 

"Най-големият ни проблем е с афганистанците. Те са само мъже, между 16 и 21 години, без никакво образование и стаж. Те са брутални - много са агресивни и не случайно в центровете именно те правят най-големите проблеми", призна Борисов.

"С удоволствие ще се видя с и БСП, и с всеки който поиска, но не това да е заявено с ултимативен тон: Борисов, незабавно да дойде в парламента!", заяви премиерът. 

Той дискутира и останалите належащи проблеми от ежедневието.

Изказването на Борисов може да видите ТУК!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!