Започнаха новите консултации за сформиране на членове на ЦИК при президента Румен Радев. Причината за второто обсъждане е, че ГЕРБ оттегли единствената кандидатура за председател на ЦИК в лицето на Красимир Ципов.

"Чух, че г-н Борисов се отказва и оттегля кандидатурата на г-н Ципов. Г-жо Атанасова искам да поздравя специално Вас за това да наложите кандидатурата на г-н Ципов. За съжаление и вие и вашите избиратели бяхте предадени от г-н Борисов, който абдикира. Сега ни остава да се надяваме, че останалите партии ще могат да са по-отговорни и няма да се водят от тесни лични сметки", каза той. 

Десислава Атанасова бързо отвърна: "Считам, че е некоректно да ме използвате за да налагате кой е отговорен и кой не. Тук стоят хора, които отказаха да съставят правителство и върнаха бързо мандата. Единствено ГЕРБ представи не само състав и структура на НС, но дадохме и кандидатура за председател на ЦИК", поде тя. 

Атанасова подчерта, че на предишните консултации Ципов е бил тежко атакуван от всички на масата. 

"За зам.-председател предлагаме г-н Димитър Димитров., а г-н Ципов оттегля декларацията си за съгласие", каза тя. 

"Г-жо Атанасова да ви цитирам ли думите, които казах преди два дни? Вие познавате г-н Борисов, а не аз и искам да му благодарите, че доказа, че за него демокрацията не струва и 5 пари, защото той каза, че председателят на ЦИК трябва да е от ГЕРБ, за да има демокрация", поде Тошко Йорданов от "Има такъв народ". 

"Вкарвате ни в лек абсурд, защото доколкото си спомням всички тук се подписаха в един протокол. Искате сега някой от нас да се откаже от зам.-председател, за да излъчи председател, но това няма да стане", каза Йорданов.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!