Аз съм си червен, независимо че формално не съм в БСП. Има време за оставки, има време за смени на лидери. Най-важно в момента са преговорите с Има такъв народ за правителство. Това коментира депутатът от БСП за България и лидер на Нормална държава Георги Кадиев.

„За нас е важно да има споразумение, в което да са конкретно разписани основните неща. Ясно е, че ИТН не искат коалиционно такова. Да правим правителство с някаква текуща подкрепа, тя със сигурност ще доведе до проблеми по-нататък“, отбеляза той.

Кадиев коментира, че партиите на антистатуквото имат 112 народни представители. Напомни, че за стабилност са необходими 121 депутати.
Кадиев настоява, че „бракът“, който ще бъде сключен за бъдещото правителство, трябва да е ясно между кого е.

„Сценаристите на шоу трябва първо да напишат сценарий. На мен сценарий ми липсва. Техните заявки – „Ние няма да преговаряме с ДПС“, пък след това преговаряме. „Ние не искаме подкрепа“, ама вие имате 65 гласа“, коментира той поведението на ИТН.

И обясни, че БСП за България води преговори по отделни сфери като правосъдие, социална политика.

„Би трябвало до края на тази седмица да приключат експертните групи. Ако ни бъде представен съставът, би трябвало веднага да вземем решение“, отбеляза още Кадиев.

Той отрече БСП за България да има претенции за кадрите в следващия редовен кабинет, но все пак това е важно.

„Каквато и подкрепа да имаше правителството на Николай Василев, не мисля, че ние бихме го подкрепили заради състава на кабинета“, даде пример Кадиев.

Той вижда различия с ИТН и в сектор „енергетика“. Не одобрява и идеята за намаляване на данъците и приватизацията на Българската банка за развитие. Той не подкрепя и затварянето на „Мини-Марица Изток“.