От ГЕРБ се обърнаха към правосъдния министър Надежда Йорданова, че през Бюджета за 2022 година се опитва да прави правосъдна реформа и да ореже средствата. От Демократична България използват благоразположението на председателя на бюджетна комисия Любомир Каримански, който през план- сметката увеличи парите за култура. Дебатът продължава и в момента.


Очаква се днес парламентът да приеме обща декларация за войната в Украйна. Парламентарните групи не са единни по въпроса. Партиите на протестта - Продължаваме промяната,Има такъв народ, Демократична България предложиха обща. От ГЕРБ и ДПС също настояват тяхната позиция да бъде отразена и да не се нарушава международното право.


Също така партиите осъждат признаването на донбаските републики и настояват за санкции в съзвучие с европейските партньори.

С трик завърши заседанието вчера, след като депутатите започнаха да обсъждат орязаните пари за съдебна власт. Мотивът им е, че даваме най-висико разходи в тази посока в цяла Европа.

При предложението на Хамид Хамид от ДПС за почивка, се оказа че в залата няма кворум и депутатите прекратиха среднощните обсъжданията по приетата финансова рамка за 2022 година

"По време на война законите мълчат" - с тези думи започнаха расискванията за провосъдието. Те бяха изказани от депутат от Демократична България.

Пленарното заседание може да проследите на живо в БЛИЦ TV.