Подкрепих закона за забрана на сексуална пропаганда в училище.

Дори направих пространно изказване по време на дебата в подкрепа на поправката. Правенето на политика от сексуална ориентация и налагането й като водеща тема в обществото и училищата ми е крайно и абсурдно.

Още повече, че защитниците му го правят агресивно, ресурсно, на моменти дори фанатично.

Това написа независимият депутат Калоян Методиев във фейсбук.

"Списъкът на 800 български учители, обявили се срещу закона, който от „Възраждане“ са пуснали, е същото, само че от обратната страна – крайност, агресия, правене на политика с цел извличане на дивиденти от сексуални въпроси, насъскване на едни хора срещу други, дамгосване. Още по-абсурдно е, че са дали подписалите се учители на прокуратурата.

Осъждам категорично цялата тази глупост.

И от западния опит, и от нашенския съм убеден, че това са интимни неща и няма нужда да се манифестират, пропагандират, налагат силово и използват социално-политически. Най-вече в училищата! Учителят е преди всичко учител, а после сексуален, политически или какъвто и да е друг апологег. Големият дефицит в нашето училище е възпитанието, обноските, любезността и умението децата да се редят на опашки.

Оттам ще дойде редът, уважението, зачитането на различията, толерантността, което ще се пренесе като модел в цялото общество. И това казах вече няколко пъти от парламентарната трибуна, но двете агитки нямат уши да слушат", пише още Методиев.