В момента България прилича на една тенджера под налягане, която ври, кипи и бълбука и ще избухне не се знае кога. Това заяви в студиото на „Офанзива“ по Канал 3 председателят на БСП-София Калоян Паргов.

Според него равносметката за управляващите до момента е скандал след скандал, проблем след проблем. „И обществото лека-полека се нажежава. Апатични и отчаяни са хората. Няма да устоят нещата така“, посочи Калоян Паргов.

По думите му най-точната социология са едни избори. Левицата обаче сериозно захапа сделката за ЧЕЗ и продължава да атакува. Според Паргов нормално е протестите да са там, където е властта, визирайки последните прояви под прозорците на Министерски съвет. Недоволството бе подкрепено от БСП, като левицата взе участие активно.

„Винаги, когато се протестира срещу ГЕРБ е с цел дестабилизация на държавата. Винаги, когато се протестира срещу БСП е с цел стабилизация на държавата.Тази теза не издържа“, категоричен бе политикът. В същото време проявата не е била с претенция да е масов протест.

„Следващият протест ще бъде след 5 часа, за да видим тези хора, които излизат от работните си места, няма ли да се включат“, смята политикът.

БСП започна да събира и подписи против сделката с ЧЕЗ. Председателят на БСП-София я нарече едно своеобразано проучване. „Ние бяхме направени на глупаци с тази сделка. Една неизвестна компания с малък капитал да погълне гигант като ЧЕЗ. Очевидно е,че тази сделка не е случайна“, коментира той.