Решението на Мая Манолова може би беше очаквано. Искам да й пожелая успех. На 11 септември заседанието на градската конференция ще реши дали да издигнем кандидат за кмет на София или ще подкрепим някой. Това са двата варианта. Това каза в предаването "Плюс минус" по Нова телевизия лидерът на БСП - София Калоян Паргов.

"БСП беше първата политическа сила, която обяви всичките си кандидати за районни кметове в столицата. Преценили сме, че кампания тип Румен Радев в София ще е успешна. Става въпрос да подкрепим независим кандидат, но не искам да избързвам преди 11 септември.

Извънредна новина от БСП

Ние търсим фигура, която да консолидира обществените настроения за промяна в София. ГЕРБ ние предлагат едно и също последните години - развитие в застой. Борба ще има и за Общинския съвет. Според мен там ще има две основни сили - БСП и ГЕРБ. Целта ни е да удвоим общинските съветници в София. През годините сме стигали до 21 общински съветници", разкри Паргов.

"Има няколко условия, за да се стигне до промяна в София и цялата страна. БСП трябва да се консолидира. За София мога да кажа, че организацията е стабилна и обединена. Другото условие е цялото ляво пространство да се консолидира. Трето условие е обществото като цяло да се консолидира и да посика промяна.

Нинова пак захапа премиера и отсече, че БСП има шанс да...

Аз съм наясно, че БСП не може сама да спечели София. Трябва да се възползваме от обществените настроения, които искат промяна. Ще коментирам думите на премиера Бойко Борисов, че кампанията няма да е честна, ако подкрепим независим кандидат, така - премиерът е фен на футбола, аз също.

Това е все едно да играят ЦСКА и Левски и ЦСКА да привлекат Меси, а Левски да ги обвини за това. Нека не тичаме преди вятъра и видим какво ще се случи на градската конференция", завърши Калоян Паргов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!