Европейските избори ще дадат необходимия тласък за промяна. Това каза кандидатът за евродепутат от лисата на „БСП за България“ Петър Витанов, предава "Фокус".

По думите му решенията в европейските институции се отразяват пряко и върху обикновения работещ българин. „Взимаме за пример Плана „Макрон“ – видяхте, че с едно решение бяха ощетени 120 хиляди български транспортни работници. Така че всъщност Европа не е толкова далеч. Аз смятам, че тези избори ще дадат тласък за промяна както в Европа, така и у нас. Европа загуби онзи социален облик и тази притегателна сила, която имаше може би през последните 30-40 години, защото тя безспорно отстъпи от социалната държава, либерализираха се различни жизненоважни сектори, които бяха патримониума на държавите. Даде се тласък на монополите, промените се данъчните системи, така че работниците и в европейски план останаха доста по-незащитени“, каза той.

Петър Витанов коментира още, че след 26 май ще бъде направена първата стъпка към промяна на политическата ситуация и в нашата страна и корекция на управлението, което бетонира държавата ни в дъното на редица класации.