Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ научи от медиите за замразените преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. 

"за съжаление не съм в течение на тези новини, ние сме на възпоменателни митинги за майските събития от 89-та година, които са в основата на падането на комунистическия режим в България. Които са израз за борбата за права и свободи в България по онова време", заяви Карадайъ в ефира на БНТ.

Както БЛЦИ по-рано писа Мария Габриел обяви, че замразява преговорите с ПП-ДБ за ротационно правителство след изтеклия запис от Националния съвет на ПП, разпространен от Радостин Василев.

'Но онова, което виждаме в момента е, че трите власти в България в момента не функционират. Виждаме скандали във всички власти. 5 поредни избори напоправихме, но личното его, партийното его и безотговорното отношение на някой участници направиха така, че не може да преодолеем политическата криза, а без да преодолеем нея, не може да преодолеем и останалите кризи - икономическа, здравна, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в с. Медовец, където участва във възпоменателен митинг

Карадайъ добави, че личното его и безотговорното поведение на някои политици допълнително пречат за решаването на политическата криза, а цената за това се плаща от българския народ.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук