ДПС е последователна партия. През всичките тези 33 години сме отстоявали геополитическата ориентация на България. България стана член на НАТО и Европейския съюз (ЕС), когато ДПС участваше във властта.

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в кулоарите на Народното събрание (НС). 

"Тази ориентация не подлежи на ревизия, напротив, според нас ние трябва да сме лоялни и достойни членове на съюзите, в които членуваме. Припомням, че ние бяхме и причината, и в основата още първия ден на войната НС да приеме декларация осъждаща военната агресия на Русия срещу Украйна.

Тогава управляващата коалиция и мнозинство в НС бяха решили да се занимават с алинеи, точки и запетаи, докато комшията гори", каза още той. 

"Позицията на ДПС стана позиция на България. И оттогава до сега ние сме последователни.

Самото посещение на украинския президент Володирми Зеленслкки за нас означава оценка за поведението на България в основата на което е позицията на ДПС, а това е правилното поведение, защото нашите съюзници и партньори имат същата наша позиция. Още веднъж повтарям посещението на г-н Зеленски е оценка за правилното поведение на България, в основата на което е позицията на ДПС", продължи лидерът на ДПС. 

Той съобщи, че Димитър Аврамов още днес ще си внесе отказа от имунитета. "Знаете, че когато е бил депутат по същото дело, той се е отказвал от своя имунитет. Той ще го направи и сега. Той няма притеснения", добави Карадайъ. 

"Подкрепяме продажбата на оборудването на АЕЦ "Белене" на Украйна", каза лидерът на ДПС. 

"Промяна в позицията на господин Доган няма. Ще ви припомня още една теза - в основата на мирния преход от комунизъм към демокрация, в чиято основа седи модела на Ахмед Доган.

След 33 години демокрация трябва да се позовем и на философите, и политическите неща, остави в най-новата ни българска политика.

След 33 години демокрация да направим оценка на резултатите на българския етнически модел, до колко го разбираме, прилагаме и какви са резултатите", каза още лидерът на ДПС. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук