Редно е с обновени сили да очертаем рамката за политически ред, основни приоритети във вътрешната и външна политика. Новият политически сезон ни носи тревожна обстановка. Нашите предупреждения за създаването на безпринципна коалиция не бяха чути. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ. 

"ГЕРБ има последен шанс да поеме политическата отговорност за провала на своята политика и да предложи адекватни решения. И какво от това, че има оставки, и какво от това, ако има предсрочни избори", коментира той.

"Трябва по скоро да поправим колапсът на държавността. Доверието на гражданите пада главоломно, но ние трябва да спрем това. Има липса на управленска визия и подход. Проблемът с чумата, БАН, Търговският регистър и основните системи на страната са само част от неволите на страната", каза още председателят на ДПС.

"Целта е да работим твърдо за правата и свободите на гражданите. Нужна е ясна програма за нов тип управление. Ред е на експертите и на обединителните идеи", категоричен бе Карадайъ. 

"Войната в и между институциите трябва да спре, иначе краят на държавността е неизбежен. Политиката на "купеното" време трябва да спре. За съжаление популизма и национализма е във властта. Гражданите живеят в абсурдно двойнствено време", допълни Карадайъ.

"Важният за ДПС въпрос, е как да се възстановят демократичните механизми на управлението. Основна задача на НС трябва да бъде да реанимираме държавата", завърши председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ.