Няма да се оправи държавата България, докато няма консенсус по основни въпроси между основни политически партии. Това каза лидерът на ВМРО и съпредседател на Обединени патриоти Красимир Каракачанов в "Панорама" по БНТ.
„Тези 5 политически формации, които са в парламента, ако не намерят общ език по основните проблеми на нацията, ако не търсим съгласие, ако от парламента не се излъчва сигурност, достойнство, единство, как искате обществото да е единно. България е изправена на карта дали ще съществува след години, на фона на случващото се в световен и регионален мащаб“, заяви Каракачанов.

„По времето на Орешарски бяха гласувани санкциите срещу Русия, сега БСП твърдо се обявяват против тези санкции. При гласуването в предишния парламент на предложението за минимална пенсия от 300 лв., депутатите от БСП масово отсъстваха от пленарната зала“, припомни лидерът на ВМРО.

„Ние ще искаме България да води политика в защита на националния суверенитет и да не се допуска външно вмешателство в политиката си с Турция. Диалогът трябва да се води на принципа на равнопоставеност. В едни размирни времена трябва да се намери пътят на диалога“, каза още Каракачанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!