Не ми се иска да вярвам, че така се правят избори в 21 век. Лично ще проконтролирам нещата, не защото кандидатът е на ВМРО, а защото това е недопустимо. Това заяви пред bTV вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по повод палежа на имущество на кандидат-кмета на село Ясна поляна, който е представител на ВМРО.
 
„Не ми се ще това да е началото на нашата предизборна кампания“, посочи Каракачанов.
 
Днес депутатите на ВМРО ще внесат един законопроект, свързан с битовата престъпност. Предлага се извършителите на дребни престъпления, които се наказват с глоба, която те никога не плащат, при повторно подобно престъпление да полагат обществено полезен труд.
 
По повод инцидента със загинала жена на сметището в Сливен, Каракачанов заяви, че няма как да се подобри положението на ромите докато те не работят и разчитат на това, че си „берат желязо“.
 
Според него заслуга за това в последните 30 години имат организациите като „антибългарския хелизинкски комитет“, които спират всички опити да се въведат мерки, които да променят ситуацията с циганите.
 
„В същото време не съм чул в последните 25 години да защити българи жертви на подобни престъпления“, каза вицепремиерът.
 
„Знаете ли колко полицаи са наказвани и гонени, защото уж са си превишавали правомощията?“, попита той.
 
„Те (БХК) се занимават само с правата на сепаратисти, изнасилвачи и убийци, а не на жертвите“, категоричен е Каракачанов.
 
Според него, председателят на БХК Красимир Кънев е една от причините за скандала с „австралийския убиец“ Джок Полфрийман, тъй като той е изпратил препоръки за това, че осъденият се бил поправил.
 
„Делото на ВКС е насрочено за понеделник. Ние призоваваме всички граждани, които не са съгласни с решението на съда, пред Съдебната палата в 9 ч. да си изразим мнението“, каза лидерът на ВМРО.
 
По темата за преговорите със Северна Македония Каракачанов каза: „Моето търпение приключи отдавна“.
 
„Познавам добре всички македонски политици, с някои от тях съм пил ракия на маса. Македонските политици на маса са добри българи, но публично започват да обясняват, че е много сложно“, каза Каракачанов.
 
Лидерът на ВМРО посочи, че се е подготвил с два варианта за решаване на ситуацията със Северна Македония. Те се по-компромисни в сравнение с категоричния отказ за започване на преговори за ЕС със Скопие.
 
„Мисля, че тук е намерено разковничето на нещата. Разбира се, правителството ще е това, което ще вземе решението“, посочи той.
 
„Стига с тази югокоминтерновска политика. Стига! 21 век сме“, призова вицепремиерът.
 
„Те мислят, че могат хем да влязат в ЕС, хем да запазят антибългарската си риторика. Това няма как да стане“, заяви той.
 
По повод местните избори, Каракачанов посочи, че кандидатът на ВМРО и НФСБ Славчо Атанасов е фаворитът за Пловдив. "Русе също силен кандидат, във Велико Търново също силен кандидат", каза той.