Вчера говорих с господин Сидеров, покани са пратени и на него, и на Валери Симеонов. Вчера Сидеров не беше решил какво да прави, но днес той не дойде. Аз никога не бих направил изказване по този начин, че думите ми да се разбират двусмислено. Днес Симеонов обясни, че е искал да каже, че ако имаш грижа към тези деца, не би трябвало да ги изкараш на студ, на пек. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в предаването "Лице в лице" по bTV.

В петък правителството ще гласува Закона за хората с уврежданията. Ако някой увеличи бюджета на армията с 60%, ще станем армия номер 1 в Европа. Разбирам жените, но няма какво да се лъжем - от първия ден на тези протести някои партии се опитват да "яхнат" тези протести, коментира още той.

Няма да поискам оставката на Симеонов. Казах му, че не съм съгласен с начина, по който се изказва, защото така създава трусове в обществото. Оставката на Симеонов какво означава - аз да сваля правителството. Или да заменим Валери Симеонов с Марешки?

Не съм влязъл в тази коалиция, за да променяме нещата, а за да работим. Изчерпах своите възможности на "синя каска". 5-6 месеца губим време да се изказваме кой как се чувства, каза още Каракачанов.

OЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!