Вицепремиерът Красимир Каракачанов и министър Нено Димов са спокойни за местата си правителството. Двамата казаха това по време на отбелязването в село Сугарево на 94-та годишнина от убийството на легендарния водач на ВМРО Тодор Александров.

„Не съм притеснен, всичко е въпрос на диалог и дебат, всеки си има свой подход”, отбеляза Красимир Каракачанов.

По думите му комуникацията в управляващата коалиция буксува. „Това е проблемът. Не мисля, че ще се стигне до сътресения”, каза още вицепремиерът.

„Министрите, които аз съм предложил, без моe съгласие няма как да бъдат сменени, освен ако нямат провинения", отбеляза още Каракачанов.

„Няма защо да се протеснявам", коментира и министърът на околната среда и водите – Нено Димов.

„Продължавам да работя, идеята е за пълен мандат, а кога ще приключи този мандат – това е работа вече на премиера, на господин Каракачанов и на политическото ръководство на този коалиционен съвет", каза Нено Димов.

Лидерът на другия партньор в коалицията – Валери Симеонов, запазва мълчание за пореден ден. По непотвърдена информация НФСБ заседава в Бургас, за да изясни на каква позиция ще е по повод оставките на тримата министри – вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник и снимки: btvnovinite.bg