Нашите 11 депутати от ВМРО работеха нормално с Цветан Цветанов, когато той беше председател на парламентарната група на ГЕРБ. Само това мога да кажа. Това заяви днес в Русе вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод на оставката на Цветан Цветанов от всички ръководни постове на партия ГЕРБ.

„Това си е вътрешна работа в друга политическа формация, никога не съм имал навика да коментирам какво се случва в други партии, особено когато са ни партньори. Решенията, които се вземат в ГЕРБ, си ги взима ръководството“, допълни Каракачанов.

Той коментира и настроенията в „малката коалиция“ след изборите. По думите му управлението си остава стабилно и няма какво повече да добави по отношение на „някои рецидиви у партньорите“.

„Но какво да правиш. Народът е казал „Ум царува, ум робува, ум патки пасе!“. Ако някой иска да пасе патки, да ги пасе, но да ми трови нервите, няма смисъл“, каза Каракачанов.

По отношение на сделката със САЩ за изтребителите F 16 министърът на отбраната коментира, че има какво да се договаря за условията и цените.
„Но пак повтарям, защото има спекулации, че намаляването на цената ще бъде за сметка на способностите на самолета. Съобразили сме се с нашите финансови възможности. Когато избрахме САЩ за потенциален контрагент, от Белия дом, а и от други фактори в американската администрация имаше уверението, че ще се съобразят с нашите финансови възможности. Но явно това съобразяване е въпрос на преговори и разговори, които ще продължат, докато намерим точка, която да е приемлива и за двете страни“, допълни той.

Красимир Каракачанов е в Русе, за да присъства на съвместната тренировка на формирования на Военноморските сили и Регионалната дирекция „Гранична полиция“.