Министърът на отбраната на България и вицепремиер Красимир Каракачанов в изявление за скопския телевизионен канал "Сител" заяви, че никъде в съобщението си не е казал, че публикуваните имена са на македонски политици, цитира думите македонският телевизионен канал “ТВ 21“.

„Македонските политици отдавна са шега не само в Македония, но и по целия свят. Но в България законът е такъв: 40 дни преди изборите всяка община публикува списъци с хора, които имат право на глас. Поиграх си малко и започнах да преглеждам кой може да гласува в Кюстендил, Благоевград, София и има много македонци с българско гражданство.

"И има много интересни имена", заяви Каракачанов, който по-късно каза, че никъде в поста не е казал, че те са бивши или настоящи политици и депутати, пише "Фокус".

„Никога не съм казвал, че тези имена са бивши политици или настоящи членове на ВМРО-ДПМНЕ и депутати. Вие като македонски журналисти можете да влезете във всички общини и да прегледате списъците. Уверявам ви, че ще намерите интересни имена", каза Каракачанов.

След съобщенията, че македонските политици ще заведат дела, той каза: „Жалби могат да пускат до където искат, ако искат и до арменския поп. „Публикувал съм имената на лица, които официално са в списъците в България“, каза Каракачанов.