"Някой си мисли, че може да ми налага цензура ли? Почти всички българи мислят като мен. Вижте репортажите на колегите ви за гетото, в което живеят тези хора. Те станаха нагли. 2017 година има 81 нападения срещу полицаи, преди няколко дни отново, онзи ден пак. Когато кажа, че вече не може да се търпи това, излизат една хайка цигани от Хасково и ми казват, че това е дискриминация. Кое е дискриминация? Това, че съм прав ли", пита министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред Кузман Илиев и Владимир Сиркаров в предаването "Плюс-минус" по Нова тв.

"Този човек жертва живота си и защитава страната, а двама калпазани решават, че ще го пребият, дори убият. Видях го и повярвайте ми, не искате да го виждате вие как изглежда", разкри още вицепремиерът. 

Той посочи, че до сега нито един човек на власт не си е позволявал да казва тези неща толкова директно. 

"Петнадесет от постройките във Войводиново са незаконни и опасни. След малко започва събарянето им. Винаги ще има недоволни и такива, които ме обвиняват в дискриминация. Много често излизам да се разхождам по страната, не ползвам НСО и охрана, и ми писна хората да ме спират и да ме питат до кога ще продължава това. От последната година-две немалка част от гетото в това село са започнали да приемат исляма. Но какво може да се направи? Полицията реагира пожарно и си свърши работата, но не позволи да се стигне до саморазправа. 

"Време е да спрем да финансираме безразборната раждаемост на деца. Масово има малки момичета, които раждат. Според мен държавата трябва да изплаща детски за семействата, които имат до две деца. От две деца нагоре, нека държавата да финансира само семействата със средно образование", предлага Каракачанов.