Още с влизането тук в Пловдив чувам спекулациите, че ако не е нашият кмет от ГЕРБ, няма да има пари от бюджета. Това заяви вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, който днес пристигна в Пловдив и заедно с кандидата на патриотичната коалиция НФСБ и ВМРО Славчо Атанасов бе на предизборната шатра. 

"Сега, аз какво  трябва да отговоря - че ако не е пък нашата коалиция, няма да има правителство, следователно няма да има и бюджет. Това са несериозни работи и съветвам пловдивчани, които са интелигентни хора, да не се връзват на подобни евтини номера", посочи той. 

Красимир Каракачанов беше категоричен, че Пловдив е вторият град в страната и никой няма да си позволи да го ощетява, „защото кметът не е наш или ваш“.

„Да не говорим, че това е погрешен начин на мислене. Надявам се да е само предизборно мислене, а не някой да си мисли да го прави реално“, каза още вицепремиерът. 

Той пожела успех на Славчо Атанасов и му подари своя книга. „Сега, по време на кампанията ще има време да чете, после, като стане кмет, ще има много работа. Защото, откакто осем години управляват други хора, той ще има сега много неща да наваксва“, добави вицепремиерът.

„Книгата е за Тодор Александров, подобна на биография. Би била полезна на историците в Македония, които още не са разбрали, че историята ни е обща“, посочи Красимир Каракачанов.  

Той заяви още веднъж подкрепата си за Славчо Атанасов, за шестимата районни кметове и за листата на патриотичната коалиция в Пловдив. „Успех на всички! Както виждате, това са млади хора, грамотни, можещи.

Аз съм убеден, че ако играта е честна, победителят е известен - казва се Славчо Атанасов“, заяви вицепремиерът и лидер на ВМРО. 

„Мисля, че след последните избори, когато изборите бяха спечелени не по най-редовния начин, е крайно време тази грешка да бъде поправена. А Славчо Атанасов е човек, който целият град познава, едва ли аз трябва да дойда, да правя презентация на неговата личност.

Всички го помним още като районен кмет на „Тракия“, като кмет на Пловдив. Той е активен депутат вече втори мандат в парламента, така че в негово лице Пловдив ще има един енергичен и народен кмет. Кмет, който не си играе на идеологии, защото той не го правеше преди, не го прави и сега, като депутат.

Ще бъде кмет, който ще бъде близко до хората, както беше и преди“, категоричен бе Красимир Каракачанов.