"Няма как да се съглася или да приема нещо, което ще задължи още 12 души да гласуват по даден начин. За съжаление темата с антикорупционния орган се прави заради ЕС. То моралът се учи в училище и вкъщи.". Така коментира антикорупционния закон министърът на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на БНТ.

"Аз знам в моето министерство къде са слабите звена и може да има корупция и се опитвам да взема мерки. Ако кажа, че не знам то значи съм глупав или неграмотен", уточни той.

"Проблемът не е, че има хора с патриотични и националистически възгледи. Защото пишман либералите научиха циганите на кражби. За да си осигурят евтин вот, те ги научиха, че може да е безнаказано да биеш медицински сестри, да нападаш горски, да пътуваш без да плащаш в автобуси, влакове и т.н. Нека ми поискат оставката, ако искат. " Така се изказа лидерът на "Обединени патриоти" по темата за пребития горски.

"На нас ни трябват самолети с перспектива - 30-40 години. Аз ще направя предложение, вместо да се купят самолети втора ръка, както е предвидено, да купим нови. Те самолетите няма да дойдат веднага. Може да дойдат и след 3-4 години. Ние до тогава трябва да поддържаме тези, които имаме. Това, което е необходимо, купуваме от производителя, а ремонтните дейности трябва да се извършват у нас. Това е най-изгодният вариант", каза Каракачанов по повод закупуването на нови изтребители.

"Партията ДПМНЕ няма нищо общо с ВМРО. Те отдавна нямат нищо общо с идеологията на ВМРО и народът ги наказа на изборите. Тази антибългарска политика им изигра лоша шега. Даже това е антидържавна политика, не просто антибългарска. В Македония победи онзи, който иска приятелство и добросъседство с България, а не омраза", категоричен е министърът на отбраната.