Ситуацията по границата е спокойна - има готовност да се реагира, но към момента няма необходимост. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"Турската операция в Сирия отново създава напрежение в Близкия Изток. Това е безспорен факт", отчете Каракачанов. 

Борисов с лоши новини за орда от 100 хиляди бежанци, която ще помете браздата с Турция

"Към момента по границите ни, от които традиционно се появяват нелегални мигранти ситуацията е спокойна. Няма раздвижване. Въпреки всичко и "Гранична полиция" контролира ситуацията. 

Както казах преди няколко дена, има готовност при необходимост да се включи и подразделение на армията за подпомагане на "Гранична полиция", както беше във времената, когато имаше засилен натиск върху нашата граница. 

В момента всичко е спокойно, ситуацията се наблюдава както на територията на Гърция, така и на територията на съседна Турция", поясни Каракачанов, цитиран от БНР.

Той увери, че няма движение на маси към българската граница. 

Ето какво ще се случи с България, ако дойде огромна бежанска орда ВИДЕО

"Нарушенията през последните няколко дни са единични. В петък имаше заловен един нелегален мигрант. Горе-долу това е ситуацията в момента. Специални мерки не са необходими", посочи още министърът. 

Той подчерта, че има готовност да се реагира, но към момента няма необходимост.

БЛИЦ припомня, че в петък премиерът Бойко Борисов направи мрачна прогноза за бъдещето на България, ако орда от около 100 000 бежанци се насочат към нас.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!