„Не бих искал да го наричам война, това е излишна конфронтация. Някой юридически съветник е заблудил президента”. Това обяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов в предаването „Лице в лице” по bTV по повод задочната престрелка между управляващите и президента Румен Радев по повод освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР, за да бъде избран за вътрешен министър.

По думите на военния министър държавният глава бърка указа за назначаване с този за освобождаване от пост.

Също като премиера Бойко Борисов той коментира, че ако утре Радев не издаде указ, няма как Маринов в четвъртък да бъде избран за министър от парламента.

Каракачанов уточни, че подкрепя кандидатурата на Младен Маринов това е, защото е започнал от работа на улицата и е стигнал до поста главен секретар на вътрешното министерство. Дали ще се справи като министър на вътрешните работи времето ще покаже, уточни той.

„Най-разумният и честен вариант към нашите избиратели е да се явим на европейските избори заедно. Зависи дали тримата лидери ще потиснем личното си его” отговори лидерът на ВМРО на въпроса дали трите партии в Обединените патриоти ще се явят заедно на европейските избори догодина.