Джадаите си направиха едно предизборно законодателство, което им е удобно. Дали мисията е възможна, този филм съм го харесвал повече от "Междузвездни войни", които са фантастика. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по повод предложението му към патриотите да се обединят в ефира на БНТ.

Според лидера на ВМРО в 45 НС е отворена вратата на неоосманизма, с промените в Изборния кодекс. Направиха го едни хора с желанието си да вземат 5000-10 000 гласа повече, допълни Каракачанов.

„След моето предложение, което направих, към лидерите на патриотичните формации, на предните избори имаше едно единоборство кой може повече. Сега ще видим дали са чели стихотворението на Ботев- Патриот и дали ще дадат своята душа“, коментира Каракачанов.

„Формулата трябва да е друга. Мен не ме блазни мисълта, че ВМРО е най-голямата политическа формация с 4,5%.“, каза още той.

„Нека си оправим понятията. Дясно, ляво и център. Лявото е ясно. Дясното какво означава? ДБ не ми е удобно да кажа как я наричам в ефир. Ще ви кажа какво представлява. Тази градска десница както се нарича имат една партия, която твърди, че е дясна и една зелена. Аз ги наричам едни розови либерали, които в желанието си да се харесат на фондациите, които ги финансират, и когато поискахме и те да си посочат даренията, те вдигнаха патардия, че им се нарушават гражданските права“, заяви още той.

Той коментира обясни и за обединението на патриотите. „Ние говорим за бившите Обединени патриоти, плюс партия ВОЛЯ, аз лично съм разговарял с партия КОД. Трябва лидерите се отдръпнат, всяка партия има кадри. Предложението ми е без лидери. Нали трябва да покажеш на тези хора, които са се отдръпнали, че причината за отдръпването - лидерите, са отстранени, че се бориш за една кауза, а не за собствения си задник“, заяви още Каракачанов.

„В момента, в който направих моето предложение, аз съм изпратил предложение да престанем с това фили и фоби. Българският патриотизъм не е руски, нито американски“, каза още той.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов призова лидерите на патриотичните формации да направят "крачка встрани", за да дадат шанс на онези хора, които гласуват за патриотични и националистически формации, за да има в следващия парламент "стена", която да спре протестърски формации да сменят облика на България.

"Истанбулската конвенция...да пуснат Македония в Европейския съюз, без тя да си е променила антибългарската политика. Това го правят, защото така им казват от някои посолства", заяви Каракачанов.

"Нямаме никакъв ангажимент нито към ГЕРБ, нито към когото и да е. Нека се върнем към предходния парламент – БСП, ДПС или ГЕРБ. Вие какво бихте избрали като един нормален гражданин. Ние се изчегъртваме от 11 ноември. След преврата на 11 ноември една част от политическата номенклатура се опита да изчегърта другата половина, след това СДС, Жан Виденов, Иван Костов, Царя, Бойко Борисов, а него го изчегъртват "Мутрите" и ИТН.

За мен няма леви десни, сини червени, бенбени. Има хора, които могат да вършат работа, има хора кадърни. Аз не съм уволнил никой за тези 4 години , когато съм бил министър. и когато ме питаха медиите защо издигате този за генерал, той е човек на Радев, съм казва, че той е кадърен. Както е казал Лао Дзъ: "Не е важно котката дали е черна или бяла, а да върши работа".