„Обединението на патриотите е правилен ход“, това заявиха от Воля.

„Предстои до дни ръководството да излезе с официално решение. Идеята лидерите да отстъпят крачка назад и да не са водачи на листи ще предотврати всякакви атаки по повод минали проблеми между тях, които вече са решени“, това заявиха от партията на Веселин Марешки.

БЛИЦ уточнява, че позицията на Воля е по подов предложение, което лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов направи преди дни. Днес пък бившият министър на отбраната каза, че до дни ще стане ясно дали патриотичните формации ще се обединят отново за предсрочния вот на 11 юли.

Малко по-късно темата коментира и лидерът на Атака Волен Сидеров.

„ПП Воля определя като правилен ход евентуалното обединение на партиотичните партии в България. Тази позиция многократно беше изразявана от лидера на Воля Веселин Марешки преди и по време на последната предизборна кампания.

Компромисът и загърбването на егото са важни условия за постигане на такава цел. Идеята лидерите да отстъпят крачка назад и да не са водачи на листи ще предотврати всякакви опити за атаки, свързани с отдавна решени проблеми в отношенията им.

Силно патриотично обединение ще бъде единствената стена пред опитите за налагане на вредната за обществото ни „джендър идеология”. Широко представителство на патриотично настроените избиратели ще може да постави като основен приоритет въвеждане на адекватни антикризисни мерки в подкрепа на гражданите и малкия и среден бизнес, ще бъде отпор на опитите за вмешателство от страна на чужди емисари в управлението на България и ще бъде гарант за защитата на националните интереси. 

Такъв патриотичен съюз няма да допусне превръщането и на следващото Народно събрание в поле на омраза, некомпетентност и подмяна на предизборни обещания. 

Както вече беше съобщено от кабинета на лидера на Воля Веселин Марешки, предстои до дни ръководството да обсъди идеята и да излезе с официално решение“, се казва още в позицията на Воля.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!