Един лев партийна субсидия е емоционална реакция на популизма на Корнелия Нинова. Ние още преди години сме предложили субсидия от 6 лева на глас и граница от 5 млн. лева на година примерно. Очаквам интересен дебат в Народното събрание и очаквам контра предложения от другите партии в пленарна зала. Тази тема дразни обществото, защото хората очакват тези пари да се дават за нещо друго. Трябва да се постигне най-доброто възможно решение и този дебат в НС по темата ще е полезен за демокрацията. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Извънредно в БЛИЦ! ГЕРБ взе важно решение в присъствието на Борисов и Горанов! 

"Синята каска я свалих още миналата година. Аз нямам проблем с никой. Резултатите от изборите са ясни. ВМРО взима 7 пъти повече гласове от "Атака". За мен тяхната реакция е ревност и завиждане. Вместо да ни поздравят и да се замислят защо те не са получили толкова гласове, те ревнуват. Това е себичност. Другият ни колега в коалицията ни поздрави. "Атака" си търсят оправдания и твърдят несериозни неща за купения вот и циганските гласове. Аз до последно исках всички да се явим заедно на изборите. След като това не стана и някои поискаха да се мерим приехме. И обявихме, че ще се явим самостоятелно на изборите като спазваме джентълменско поведение. Ние го направихме това, но "Атака" 40 дни не спряха да плюят и обиждат. Аз няма да ги потърся за разговор. Ако те ме потърсят, няма да откажа да разговаряме. Не сме обсъждали темата за промени в парламентарната група на Обединени патриоти, но може би е неизбежно да го направим", коментира Каракачанов последните неразбирателства в Обединени патриоти.

Сидеров: Чувам, че искат да ме отстранят! 

"Достатъчно се наслушах на глупости, че ще купувам американски самолети, за да нападам Русия. Ние започваме да обновяваме нашата изтребителна авиация. Всички други твърдения са демагогия. Чух, че F-16 били нападателни самолети. Все едно "Грипен" е отстъптващ самолет. Това са несериозни неща. За сделката има една определена граница, която е изгодна. За българия тази цена е 2 млрд. лева. Всичко е въпрос на преговори. Конгресът гласува таван, до който може да се продадат изтребителите. F-16 беше най-добрият и нов самолет в сравнение с другите предложени", категоричен беше военният министър.

Каракачанов: Има шанс да няма сделка между САЩ и България за изтребителите