За новата 2017 г. искам да пожелая на новия президент Румен Радев да се отдели от БСП. Това каза народният представител и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева, цитирана от Фокус.
 „Да направи своята визия и да не бъде толкова политически зависим. Защото подадената ръка на президента Плевнелиев е стъпка към диалог между институциите. В това трудно време, когато хората се страхуват и за сигурността си, и за тази бежанска вълна, която може да ни залее, трябва да има диалог между институциите, за да може наистина да постигнем една безопасност, спокойствие и по-добро бъдеще на българските граждани. Защото всичко зависи от нас политиците“, заяви Караянчева.

Тя оцени като изключително отговорно и държавническо поведението и решението на президента Росен Плевнелиев да не състави служебен кабинет, а да го остави за новоизбрания държавен глава Румен Радев.

„Защото нали се сещате, че за две седмици няма как да се ангажира някой да бъде служебен министър. Това е едно и второ, съставяне на правителство, чийто мандат ще бъде две седмици, е меко казано смешно. Мисля, че президентът Росен Плевнелиев направи един изключителен жест към бъдещия президент Радев и подаде ръка в този момент изключително разумно да получи имената на следващия кабинет от новоизбрания държавен глава. За съжаление обаче, не се получи такова съдействие“, каза още Цвета Караянчева.