Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви, че правителството е стабилно, въпреки оставките на трима ключови министри и възраженията на коалиционния партньор Валери Симеонов, че не е бил попитан за оттеглянето им.

Оставките на министрите на регионалното развитие, транспорта и вътрешните работи ще бъдат гласувани още идния вторник, ако бъдат внесени в парламента:

“Ние извънредно ще работим на 4-ти и 5-ти, ако в министерски съвет внесат оставките на министрите, те ще бъдат разгледани и гласувани. Не мисля, че има политическа криза. Решение на министър-председателя е кога да предложи или да отзове министри. Така се носи политическа отговорност, и когато от нас се изисква да бъдем политически отговорни, ние го правим“.

Караянчева допълни пред БНР още, че не очаква промяна в коалиционната конфигурация:

“Надявам се всички различия да бъдат изгладени след заседанието на коалиционния съвет, защото програмата на коалиционното правителство е ясна и категорична и ние имаме своя времеви порядък, в който да я изпълним. Пълен мандат, в тази конфигурация, в която се намираме“, каза председателят на парламента Цвета Караянчева пред кореспондента ни Невена Петрова във Велинград. 

Днес там се отбелязва с тържества 70-годишнината от създаването на курорта и 10 години от обявяването му за спа столица на Балканите.