Някой трябва да понесе отговорност за това, което се случи. Това е президентът. Тези, които рушаха и провокираха полицаите...  Търсеше се точно тази провокация, търсеше се сблъсъкът. С тези думи председателят на парламента Цвета Караянчева коментира сблъсъците, до които се стигна снощи в столицата в ефира на Нова телевизия.

„Радев има една идея да събори правителството и да направи служебен кабинет. Но, за негово съжаление няма да успее, защото има много разумни граждани. Сега има много здравомислещи хора, ситуацията е различна от тази през 2013 г.”, посочи тя.

Разкрит: Ето го гуруто на протестите! (СНИМКА)

„Радев нарече над 1 млн. български избиратели мутри, а той работи с мутрите. Тези, които направиха погрома снощи в София, за мен са мутри”, заяви Караянчева.  

ГЕРБ с извънредни разкрития за платените провокатори и кукловодите на протеста, отговорността е на Радев ВИДЕО 

По думите й посланията, които отправят и Радев, и човекът в топлата държава (Васил Божков - бел. ред.), са едни и същи.
 
„Не държим властта на всяка цена. Най-лотото би било да изтървем тази вълна от COVID. Имаме една безпрецедентна криза и тя е здравна криза”, каза още шефката на парламента.

Президентът започна да  краде от тезите на БСП. „Сега поде мантрата за машинното гласуване. Избери си свои тези”.

По думите й, президентът не трябва да е опозиция. „Той трябва да е в съюз с всички български граждани. От разделението между институциите не печелят българските граждани”, категорична бе тя.