"Моята прогноза е, че няма да има правителство. Дано не съм права. Нека на 21-ви политическите лидери да седнат и да разговарят. Стига ИТН да искат да разговарят наистина." Това заяви в ефира на бТВ Цвета Караянчева от ГЕРБ.

"Нека да дойдат от ИТН да проведем разговори. Всичко се решава на масата на преговорите. Не мога да кажа на този етап дали ГЕРБ ще подкрепи правителството на ИТН.", каза още тя.

"Така , както аз разчитам резултатите и като гледам какво стана по тези райони (Кърджали) и колко много гласове получи ИТН там, смятам, че там са се прелели гласове от една друга партия.", подозира острието на ГЕРБ.

"Служебното правителство говори като предизборен щаб на Радев. Никой там не говори срещу ДПС, всички говориха срещу ГЕРБ. Удариха по хората на ГЕРБ, които носят рекламни материали в колите си. За тези хора не се знае в какво са обвинени, но са арестувани за 24 часа.", разкри Караянчева.

"Хората се уплашиха, не отидоха до урните. Имаше активисти на ГЕРБ, които бяха разхождани с белезници през цялото село.", добави тя.

"Имаше хора, които предупреждават гражданите, да не ходят на събития, но те ги спираха само за мероприятията на ГЕРБ. Това бяха хора от министерството.", уточни бившият председател на НС.

"Хората много се притесняваха от самите машини. Избирателната активност го доказа. Ние всъщност не сме загубили изборите, много достойно се представихме.", категорична е тя.

"Знаете ли, че местни активисти на ИТН в Кърджали, минаваха с едни списъци и пишеха кой ще уволнят и кой ще отиде на неговото място.", разкри още Караянчева.

"За ГЕРБ България е кауза, както за мен Кърджали е кауза. Никога няма да изоставя кърджалии. Сега ще си почина малко. Аз съм инженер по образование и си харесвам шума на машините и миризмата на маслото и с това мисля да се занимавам. Аз работа ще си намеря , защото съм добър инженер - Мая Манолова да му мисли, дето ме обиждаше.", завърши острието на ГЕРБ.