Цвета Караянчева честити празника на всички студенти и се върна 20 години назад, за да разкаже за времето, когато е била в Техническия университет.

Ето какво написа председателката на парлемента в профила си в социалната мрежа: 

"Повече от 20 години минаха от първия път, когато празнувах 8 декември като студентка. Току-що бях постъпила в Техническия университет, който тогава се наричаше Висш машинно-електротехнически институт „В. И. Ленин“ /естествено че „Ленин“J/. Още помня вълнението, радостта, гордостта, че са ме приели. Не е случайно, че първите думи на студентския химн гласят: „Да се радваме, докато сме млади“. Ненадминатото чувство, че светът те очаква и можеш да постигнеш всичко, е привилегията на младостта. А дали с годините ще оставим това чувство да изтлее, или ще му позволим да не остарява и да ни определя като хора, това зависи основно от Вас самите, скъпи днешни студенти!

Скъпи студенти и Вие, скъпи университетски преподаватели,

Радвайте се, празнувайте и гледайте напред! Вярвайте, че небето е границата, че зад всеки ъгъл Ви чака нова възможност, че ще направите света по-добър. И оставете тази вяра да Ви води. Аз съм от хората, които са убедени, че всяко следващо поколение е по-добро от предишното. Че днешните момичета и момчета, които се влюбват по коридорите на университетите, са по-подготвени за живота, отколкото бяхме ние с мъжа ми, вече влюбени един в друг, още в първи курс. Това е сила. Използвайте я за добро.

Честит празник! Желая Ви успехи, желая Ви любов и запазвам правото си мъничко да Ви завиждам.

Ваша,

Цвета Караянчева"