Такава тема не е дискутирана в коалиционните партньори. Изтече такава информация в медиите. Лично аз не знам, не сме обсъждали тази тема.

Това заяви председателят на Комисия по бюджет в парламента и финанси Любомир Каримански в ефира на bTV. 

БЛИЦ припомня, че по-рано заместник-педседателят на ДПС Йордан Цонев заяви, че е научил от източници от "Продължаваме промяната", че професор от Синагпур е готвен за следващия шеф на БНБ.  

По думите на Каримански, в комисията е обсъдено стартирането на правилата по избиране на шеф на БНБ. "Правилата ще трябва да бъдат приети в зала и след това ще започне да тече цялата процедура", обясни той. 

На въпрос, дали Илиян Михов би бил добър управител на БНБ, Каримански каза: "Смятам, че е добра кандидатура за поста.

Не знам колко практика има в банковия сектор. Все пак едно от изискванията е да има опит в банките, в регулаторните органи. Да ги познава, тяхната дейност, да има представа аз това, което престои през следващите няколко години на България в сферата на регулациите на банките". 

"На този профил отговарят много хора", подчерта той.

Попитан дали той вижда себе си като следващия управител на БНБ, Каримански каза: "Виждам необходимостта коалиционните партньори да излязат с единно решение. 

Пак казвам, не съм в Народното събрание (НС), или управляващата коалиция, за да гоня някакви постове. Искам да постигна резултати, от които да се възползват хората от страната".