Комфортно се чувстваме  в тази конфигурация. Смятаме, че това, за което сме се споразумели, трябва да бъде спазено, заяви пред Нова телевизия Любомир Каримански от „Има такъв народ”.

И добави, че партията ще следи внимателно как се спазва подписаното коалиционно споразумение и как действат министрите.

„Не съм участвал на политическо ниво на преговорите, а на експертно. Щом Слави казва, че е станало толкова лесно, значи е така.

Ние бяхме последователни в поведението си. Едно е да си сговорчив, друго – последователен. Ние държим на стандартите, на начина, по който ще го наложим", посочи депутатът.
 
На въпрос ще стигнат ли парите за ангажиментите, поети в коалиционното споразумение, Каримански заяви, че би трябвало да има пари за всичко и би трябвало дефицитът да е по-нисък.

„Въпрос е да се спази ангажимента за намаляване на корупционните практики и за прибиране на едни пари, които не влизат във фиска", подчерта той. 

За зеления сертификат Каримански заяви, че смята, че е необходимо да не се ограничават правата на гражданите, а те по-скоро да бъдат убедени, че е необходимо да се ваксинират.

„Трябва да има достатъчно ясна разяснителна кампания. Грешката в миналото беше, че информацията не беше насочена към отделните възрастови групи по подходящ начин. Това е грешка на последното правителство на Бойко Борисов”, допълни представителят на ИТН.