Наследничките на трима от тези, които хората наричат баровци, са в листите на две партии за предстоящите на 4 април парламентарни избори, пише anteni.bg. Това са дъщерите на Румен Овчаров, Красимир Премянов и Андрей Райчев.

Най-високо в листите от тях е Андреана Красимирова Премянова-Янкова. Тя е номер 4 в Бургас и с реални шансове да попадне в новия парламент. Останалите две - Теодора Овчарова и Ружа Райчева, са по-назад и ще седнат в пленарна зала, ако някой депутат напусне по някаква причина.


Андреана Премянова при представяне на Бургаската листа на БСП, Снимка: Интернет

Андреана е дъщеря на Красимир Премянов, депутат от БСП във ВНС, 36 и 37 Народно събрание. Той бе и председател на червената парламентарна група. Дъщеря му не е член на БСП, а е от гражданската квота. Тя е с 20 години професионален юридически стаж и вижда своя бъдещ принос в политиката именно като експерт.

Янкова има три магистратури от три различни държави. Близо 20-годишният й професионален опит включва стажове в австрийска банка и адвокатска кантора, работа в данъчните отдели на международните консултантски компании Ernst&Young и PricewaterhouseCoopers, както и практика като адвокат в областта на данъците и международното структуриране на бизнес дейности. Член е на Софийската адвокатска колегия от 2003 г. и член на Международната адвокатска асоциация (Лондон) от 2005 г.

Теодора Овчарова е дъщеря на сивия кардинал в БСП Румен Овчаров. Тя е шеста в 23-и МИР, откъдето баща й бе депутат четири пъти, но винаги като водач на листата. Румен Овчаров бе министър на енергетиката в две соцправителства – на Жан Виденов и на Сергей Станишев.


Теодора Овчарова наследи баща си в 23 МИР София, но чак на шесто място, Снимка Интернет

На последния партиен конгрес Теодора Овчарова влезе и в Националния съвет на партията заедно с татко си. За пръв път името й стана известно покрай партито на БСП на 15 август 2005 г. в чест на  сформирането на правителството на Станишев, на което тя бе келнерка. Теодора бе в международния отдел на „Позитано“ 20, а в момента Овчарова работи като сътрудник на евродепутата Петър Витанов.

Най-изненадваща е номинацията на Ружа Андреева Райчева, № 7 в 25 МИР в София от листата на партия „Има такъв народ“ на  Слави Трифонов. Тя е най-малката от четирите дъщери на социолога Андрей Райчев и радиоводещата Виза Недялкова. Тя е директорка на основания от баща й „Галъп“ – България“, въпреки че във Фейсбук профила си отбелязва, че е музикантка.

Щерката на Андрей Райчев лъсна в листа на Слави

Именно от социалната мрежа става ясно, че Ружа не пропуска и ден на площада по време на летните протести срещу правителството, където често изземваше  микрофона от ръцете на сина на Арман Бабикян. На площада се явяваше с кора яйца. По-късно Ружа пусна и видео, как танцува в болница.


Ружа Андреева Райчева

„От много отдавна все искам да се снимам как танцувам, ето че трябваше нещо гадно да ме провокира… но аз съм много доволна от резултата“, похвали се тя.