Служебният здравен министър Стойчо Кацаров за пореден път показа двулично отношение що се касае за К-19 ситуацията в България и заповедите, които самият той издаде, и които разгневиха куп сектори у нас.

БЛИЦ припомня, че именно по този повод вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се ядоса и заяви, че иска или Кацаров да бъде глобен или на него да му бъдат върнати едни 300 лева глоба.

„С какво право мен ме глобиха 300 лева с игумена на Рилския манастир, а тези хора ходят без маски в парламента“, попита в началото на брифинга Бойко Борисов, показвайки снимки на Асен Василев и Стойчо Кацаров в парламента.

„Защо нас ни глобяваха, защо изискват от ресторанти, бензиностанции, хората да спазват маските, а те се разхождат в парламента като някакви извънземни богове. Че са богове, разбрахме. Кацаров, или плати глоба, или ми върни парите. Ето те изобличен. И всичките му лъжи са изобличени“, каза още лидерът на ПП ГЕРБ.

К-19 двуличието на Кацаров бе изобличено и от ПР-ът на ГЕРБ Никола Николов. В личния си фейсбук профил той сподели фотос на служебния здравен министър на президента Румен Радев от парламента, на който пише: 

„Министър Кацаров в пленарна зала 08.09.2021

Кацаров няколко минути по-късно в кулоарите пред журналисти: „Апелът ми е нека носим маски, дори на открито“.

Към снимката Николов написа и хаштаг с „Оставка“.

БЛИЦ припомня, че още миналата седмица от ГЕРБ поискаха оставката на Кацаров.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!