Първият мандат очевидно ще зависи от ИТН. До онзи ден очевидно нямаха такава воля. Надявам се дните до сряда да ги използват за усилено мислене, за затваряне на егото и идеите от референдума някъде на хладно място. Това заяви в предаването „Неделята на Нова” по Нова телевизия адв. Николай Хаджигенов от ИМВ.
 
„Очевидно няма да мислим заедно, може би ще го направим от сряда нататък, или пък не. Очаквах след провала на предишното НС да има признаци на поумняване. В петък не видях такова нещо”, добави Хаджигенов.

„ИТН поканиха и нас, но ние отказахме. Ние уведомихме Манолова защо няма да отидем. Ние не участваме в закрити срещи.
Предишния път, когато ходихме да говорим със Слави, го съобщихме по националната телевизия. В тази ситуация не трябва да правим неофициални срещи”, подчерта той.

„Възможно е да съставим правителство на малцинството и то да бъде стабилно по определени теми. Бих подкрепил кабинет на ИТН, ако приоритетите са Гешев, правосъдна реформа. Тези условия не търпят коментар.

За нас е важно какво трябва да се направи, как да се направи. И на последно място стои въпросът – кой ще го направи. Ако е някой като Ники Василев – не, мерси”, коментира още Хаджигенов и добави, че пред ИМВ не стои въпроса за министерски кресла.

„Как ще правят правосъдна реформа една гора сценаристи? Това няма да стане. Със същия успех мен може да ме сложите да правя сценарий за шоуто. Трябва да се съберем - ИТН, ДБ и ИМВ и гнус, не гнус – подкрепа от БСП”, посочи той.

Юристът припомни, че отдавна е казал, че ще са нужни разговори с всички, дори и БСП и ДПС.

Според него идеята на Мая Манолова служебният кабинет да стане редовен е акт на отчаяние и признание, "че не можем да се справим с управлението на държавата".

„Заиграване с никой и по никакъв повод. Не сме там да се заиграваме с никой, а да свършим една неприятна работа, която никой не иска да свърши”.