Зам.-председателят на ДПС и на ПГ на ДПС Халил Летифов и зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид се срещнаха с директора на Дирекцията за турците в чужбина и родствените общности на Р Турция (YTB) Абдуллах Ерен.

Хамид Хамид поздрави с добре дошли гостите в централата на ДПС. Той представи политическата философия на Движението и заяви, че ДПС е партия, която отстоява правата и свободите както на етническите общности, така и на всички български граждани.



Хамид припомни историята на Движението и ролята на създателя и почетен председател на ДПС д-р Ахмед Доган, който от затворите организира мирните Майски събития през 1989 г. и това доведе до падането на тоталитарната власт и установяването на демокрацията в България.





Халил Летифов заяви, че ДПС е ангажирана със съдбата на изселниците в Турция, като им помага при решаването на редица правни проблеми – с лични и наследнически документи, бюрократични спънки и др.



Летифов каза още, че ДПС има най-голямата младежка организация в България и Европа, акцентира върху приемствеността, диалога и връзката между поколенията в ДПС.



Абдуллах Ерен на свой ред благодари за гостоприемството и увери, че YTB ще продължава да подкрепя хората, с които има корени и ще стои зад тяхното развитие.



Срещата приключи с размяна на подаръци в знак на уважение.