„Преди заседанието на комисията "Магнитски" ние поискахме информация за г-н Делян Пеевски. Но от ДАНС ни казаха, че прокуратурата е забранила да бъде изнасяна информация. В случая говорим за предварителна проверка и не би трябвало да има проблем тази информация да бъде предоставена.

Именно с това сме се заели да разясним. Трябва да спрат спекулациите по темата и с името на г-н Пеевски“, категоричен бе Хамид и допълни, че в „Министерство на правосъдието нямат данни, уличаващи г-н Пеевски“.
Това заяви депутатът от ДПС Хамид Хамид в студиото на Нова телевизия.

Хамид Хамид бе катеторичен, че в отрициалния отговор на Янаки Стоилов се посочва, че няма никакви данни, че Делян Пеевски е замесен в схема за получаване на чуждо гражданство. 

"Това на практика означава, че лобисти са подвели американските власти", посочи Хамид.

Депутатът засегна и темата "Росенец".


„В документите за собственост, които вече са в Комисията, пише кои са собствениците. Би трябвало да бъдат поканени те, ако има какво да бъдат питани. Аз бих попитал – защо не поканят градинаря Мехмед да го питат за законността на храстите? Той е там 12 месеца в годината“, това заяви депутатът от ДПС Хамид Хамид във връзка с казуса „Росенец“ и ще бъде ли извикан Ахмед Доган на изслушване пред депутатите.

„Не знам почетният председател на ДПС да има някаква връзка със собствениците. 

Всичко това се върши, за да се качи някой в политиката на гърба на г-н Доган.

Може би тези момчета от Комисията скоро ще ги видим като президенти или премиери“, предположи Хамид.

„Идеята е някой да си прави политически ПР на гърба на г-н Доган и ДПС. Комисията може да покани всеки – може да покани и г-н Бойко Борисов“, предположи депутатът от ДПС, който призна, че също е бил на почивка в базата.

„Едно е да получиш подкрепата на народа, а друго е да бъдеш назначен от някого и да грееш. Всички знаем коя група и кръг стоят зад тях. Всички знаем с кого са свързани и двамата – това не е тайна“, това каза Хамид във връзка с информацията, че служебните министри Кирил Петков и Асен Василев могат да направят политически проект.

„Обмисляме участието на ДПС в президентските избори“, призна още Хамид.