Поискахме министърът на правосъдието да бъде поканена да предостави информация на прокуратурата, за да си свърши качествено работата. Трябва да видим има ли данни, кои са адвокатските кантори. Когато говоря нещо, не споменавам дали има кантори на "Да, България", БПС или ГЕРБ, защото нямам такава информация. Това каза Хамид Хамид от ДПС в "Лице в лице" по bTV.

"Ние заявихме, че ДПС няма каквото и да е било отношение към тези "златни паспорти". Аз предадох този сигнал, без да споменавам лицата от кои партии са, защото тези неща трябва да бъдат проверени. Всеки, който си позволява да говори за инсинуациите на медийния магнат Прокопиев, ще отиде и ще обясни. От много години се опитваме да извадим на показ как държавата, завладяна от медийния монополист и енергиен магнат", обясни той. 

"Когато получим или проучим определени факти, ще подадем сигнал срещу Прокопиев. Ще подадем сигнал, когато потвърдим. Не готвим сигнал за Прокопиев, а когато му дойде времето ще го обявим", каза Хамид. 

"Ние отговорихме на критиките от ЕК и искахме да се затегне контролът върху инвестициите. Тогава бяха подготвени текстове, които да помогнат с инвестициите. В Европа се готви директива, която ще препоръча на държавите членки да махне възможността да се ползва България като задна врата за влизане в ЕС", обясни той. 

Той изтъкна, че най-проверяваното лице в държавата е Делян Пеевски. 

"Това правителство вече направи ревизия и не може да се прави ревизия на ревизията. Смущаващото е друго - министърът на финансите си позволи да възлага на органите на НАП да извършват ревизия, а той няма такива правомощия по закон. Сблъскваме се със сериозен проблем - разделение на властите и спазване на Конституцията. Премиер да раздава присъди, да арестува, да прави обвинения, министърът на финансите си превишава правомощията. Не говорим за държавата на цар Киро, това е правова държава. Не съм човекът, който квалифицира престъпленията", каза Хамид. 

"Съдебната реформа не е смяна на персоната с друга или както казва премиерът "ще сложим наш човек там". Това не реформа", завърши той за съдебната реформа.