Лидерът на провалилата се партия "Да, България" Христо Иванов издаде нареждане на председателя на ВКС Лозан Панов да продължи аферата с болтовете. Преди дни прокуратурата излезе със становище, че няма данни за умишлено повреждане на автомобила на НСО, в който се вози Панов, и няма да образува досъдебно производство, припомня "Канал3".
От постановлението се разбраха и интересни детайли като този, че Панов лично е лобирал негов близък приятел да бъде назначен за негов личен шофьор, че двамата не са се сетили да снимат развитите болтове, както и, че са установили за инцидента, когато отбили край пътя, за да си купи съдията гъби.
 
Темата днес беше коментирата и от премиера Бойко Борисов, който иронизира Панов, казвайки, че вероятно НСО трябва да назначи и специални служители, които да проверяват болтовете му всяка сутрин. Борисов добави, че темата с болтовете е преекспонирана и няма никаква връзка със съдебната реформа. Той посъветва магистрата да говори повече за работата на съда, отколкото за работата на другите институции.  
 
"Във всяка държава с претенцията за установен демократичен ред, отправените в мафиотски стил заплахи срещу председател на Върховния съд биха били обект на светкавично и ефективно (или поне старателно проведено) разследване. Но, независимо че на 27.04.2017 г. такава показна заплаха беше отправена публично, пред сградата на Висшия съдебен съвет, от шестима мъже с прясно отрязани агнешки глави в ръце, те бяха подминати от главния прокурор Сотир Цацаров така, както прокуратурата впоследствие подмина и необходимостта да разследва този случай, по който дори не беше образувана проверка", пише загрижено Христо Иванов, чиято партийна активност се ограничава само с темата Лозан Панов, Сотир Цацаров и ВСС. 
 
"Постановлението за отказ от образуване на това досъдебно производство може да бъде обжалвано пред горестоящата прокуратура единствено от председателя на ВКС. 

Призоваваме г-н Панов да обжалва, защото потребителите на правосъдието трябва да бъдат окуражени, че има смисъл да отстояват правата си по закон. Призоваваме го, защото в противен случай личното му недоверие към институцията на прокуратурата би представлявало ясен негативен сигнал към гражданите, които и без това са обезверени от тази институция", размахва пръст още Иванов.