Не участвам в нищо, което не съм обявил. Ще обявя, ако има нещо такова. Това заяви пред журналисти бившият правосъден министър Христо Иванов в отговор на въпрос за кръга "Агнешки главички", предава Канал 3.

"Нямам коментар по тази тема. Очевидно днес не правя никакъв нов проект", каза той, като добави: "На мен не ми е известен такъв проект. Това са неща, за които трябва да питате главните редактори на "БЛИЦ", "Канал 3", "24 часа" и т.н. Те са източниците", опита се да се изхлузи от въпросите Иванов.

Иванов обаче не каза, какво прави на срещи с Иво Прокопиев и Радан Кънев, както и защо редовно дава интервюта за изданията на Прокопиев, който е идеологът на "Агнешките главички". Също така спести и за разширеното заседание в централата на ДСБ, в което е бил деен участник и на което се е начертал проектът за новата партия, придобила вече известност като Партията на Прокопиев.

Все пак той коментира, че вижда необходимост да възникнат нови политически сили и би подкрепил някаква такава форма, защото демокрацията ни е в тежко състояние, отрече да участва в създаването на нов политически проект.

Христо Иванов също беше извикан на разпит по делото за ваксините. Бившият министър не пропусна да упрекне прокуратурата, че си прави PR акция. "Очевидно е, че се опитва да демонстрира политическа значимост и тежест", коментира той.

Според него имало други важни въпроси, които трябва да се разследват, като КТБ, скандалът около записите, известен като "Яневагейт".