Това беше една от датите от събитията на "Росенец", считаме, че ще ни бъде "попътен вятър". Така председателят на ПГ "Демократична България" /ДБ/ Христо Иванов коментира пред журналисти в парламента датата 11 юли, на която евентуално да бъдат предсрочните парламентарни избори.

Иванов съобщи, че номинациите на ДБ за членове на ЦИК са Любомир Георгиев и Цветозар Томов.

В предстоящата предизборна кампания, по думите му, на избирателите трябва да се обясни какво управление си представят политическите партии, тъй като предишната е била срещу какво управление са те. Иванов подчерта, че ДБ има визията, екипа и ресурса да подкрепи, да участва в такова управление.

Намираме се в много сериозно разместване на политическите пластове и нищо няма да е същото в нито едно отношение, посочи още той.

Според председателя на ПГ "Демократична България" винаги е хубаво Конституционният съд да се произнесе. Коментарът му е заради намерението на ГЕРБ да атакува пред съда някои от промените в Изборния кодекс, свързани с машинното гласуване, ЦИК и др.

Факт е, призна обаче той, че бяхме принудени от политически реалности измененията в ИК да минат твърде бързо, не мога да кажа, че съм доволен от този законодателен подход, каза Иванов.