Щом президентът преценява, че е възможна датата на изборите на 11 юли, нека бъде 11 юли. Това каза народният представител от ПГ на "Има такъв народ" Станислав Балабанов пред журналисти във вразка с датата на избори, предаде "Фокус".

Президентът посочи точната дата на новия вот и заплете мистерия с експерти от служебния кабинет ВИДЕО

Той отбеляза, че датата на изборите е в правомощията на президента. "Има законови срокове, които спазва. Както видяхме днес - третият мандат беше върнат. Щом преценява, че е възможна 11 юли, нека бъде 11 юли", каза още Балабанов.

По думите му на предишни парламентарни избори през лятото, избирателната активност, е изключително сериозна.

Адвокатът от Лондон, сочен за премиер на Слави: ИТН изпусна рядка възможност! Сега Бойко…

"Очаквам българският гражданин да си прави сметката, да гледа какво се случва в Народното събрание, колкото и кратко да беше то. Всеки, който има право да гласува, ще може да го изрази по демократичен начин.

Очаквайте доста сериозен вот от чужбина. Говорим не само за популистките идеи на другите партии, които не бяха съгласни с това, упреквайки ни, че работим в полза на секциите от Турция. България е там, където има един българин.

Така че ще видите доста сериозна активност от Великобритания и САЩ. На последните парламентарни избори огромна част не успяха да гласуват", заяви още Станислав Балабанов.

Той коментира и конституционната жалба на ГЕРБ - СДС за текстове от Изборния кодекс. Според него ГЕРБ действат популистки в последните дни. "Слушате какво е мнението им и по отношение на субсидиите", каза още Балабанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!