Ние смятахме, че шансът да има правителство е третия мандат. На разговора с Трифонов, отивах да го призова да оправим грешката и да има правителство на трети мандат. Г-жа Нинова нарече това противоконституционно, което е абсурд. Това заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов пред Нова тв.

"Присъствието на камери при политици е, като да им се дадат леки наркотици. Всичко се превръща в шоу. Заради това искам ясно да кажа. Ще разговаряме със всички, за да осъществим целите си. Когато се издъниш като мандатоносител.

Срещата се случи на 7-ми август. Тя беше единствената в последната седмица, което е парадоксално. Ти можеш ли да обсъждаш толкова важни неща с някой и да не искаш да се видиш с него. Ние трябва да изградим доверие по между си - да се говори", категоричен е той.

"Това е партньорът, който са ми избрали хора. Г-н Трифонов е концентрирал в себе си всички решения от ИТН. Аз какво да направя", уточни Иванов.

"Аз отидох на тази среща, защото с ИТН ще работим за напред. Беше важно да се опитам да го убедя, че след като стана тази издънка, с третия мандат да коригираме тези проблеми. Аз няма да казвам Трифонов какво е казал, но определено не съм казал, че имам "чувства", че има влияние от ДПС. Когато кажеш, че ще имаш плаващи мнозинства, без да подписваш нищо, ти отваряш вратата за корупционни схеми", поясни съпредседателят на ДБ.

"Беше предложен абсолютно непригоден кабинет. Извинявам се, ама това е смешно. Може ли вие да отидете на операция и да кажете - няма значение дали този, който ще оперира е хирург", попита Иванов.

"Ние сме готови да преговаряме, но не можем да подкрепим правителство с мандат на БСП, но това не изключва мнозинства. Успешни примери за нарушени предизборни обещания няма. Щяхме да преговаряме мандатът да бъде връчен на най-малката политическа сила, не на нас. Ако това беше станало сега щяхме да сме по-близо до правителство", заключи той.